Kommande böcker

Detta är några av de böcker som jag jobbar på för tillfället: Isängel och Till min bror. Uppföljaren till Näckens döttrarModersynd är också påbörjad samt en fjärde roman i samma bygd som utspelar sig i slutet av 1800-talet. Arbetsnamnet är De som bo under tjärnar.

Isängel framsida

Isängel är en spännande och mörk roman med änglar, magiker, passion, hemliga sällskap och romantik. I Isängel träffar vi Elwira, en luftakrobat som erbjuds ett åtråvärt jobb på den berömda cirkus Ikaros. Hon flyttar in i cirkusens enorma slott mitt i Alperna. Den gamla monstruösa mannen Ferat, som också är ägare och regissör, visar ett särskilt intresse för henne medan hon blir kär i den stiliga trollkarlen Mercurie. Men allt är inte guld som glimmar i slottet. Trots en vacker och lyxig miljö, tjänstefolk som passar upp och en chans att bli rik och berömd, finns det något mörkt och olycksbådande gömt i den till synes perfekta existensen.

Till min bror

Till min bror handlar om Dan Anderssons syster. Anna, eller Annika, som Dan ibland kallade henne i sina brev, var elva år yngre än sin bror. De levde helt olika liv – han aktivt, innehållsrikt och kort, hon långsamt, instängt, långt. Han fick barn efter sin död, hon födde två döda barn.

De hade en nära relation och skrev många brev när de bodde på olika håll. Han reste runt, bodde på olika platser i landet, reste till Amerika som 14-åring, var olyckligt kär, rastlös, besatt av tankar på döden. Hon var mörkrädd, orolig för framtiden, bestämd och rak och saknade sin bror när han var borta. Under tonårstiden levde hon ett instängt liv med föräldrarna och de andra bröderna, i en förlamande tystnad. Efter Dans död utbildade hon sig till lärarinna, gifte sig och levde sedan sitt liv på samma vis till sin död 1972.

anna